Sistemik Takım Koçluğu Nedir?
Sistemik Takım koçluğu, koçluk yaklaşımıyla takımların ortak hedeflerine ulaşmalarını sağlamak ve bu doğrultuda takım üyelerinin iletişim ve liderlik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Bireyi bir takım üyesi olmaya dönüştürürken, takımın net bir vizyon belirlemesini ve işlerinde etkinliğinin artmasını sağlar. Sürecin sonunda takım koçu olmadan da takımın aynı etkinlikte devam etmesi hedeflenir.
Experienced specialists
Modern software
Fair prices
Neden Takım Koçluğu?
Amaç
Takımların sonuç üretmek için çalıştıkları bu yolculukta değişimin ve başarının sürdürülebilir olması için birlikte çalışma şeklinin tanımlanması gerekli olacaktır. Takımlar için bu süreç 3 aşama şeklinde ilerlemektedir.
İlk aşama: Koç, işletmeyi ve takım üyelerini tanımak amacıyla görüşmeler yapar.
İkinci aşama: Takım üyelerinin birbirlerini tanımalarına yönelik uygulamalar yapılır. Takım üyeleri bu uygulamalarda birbirinin fikirlerini dinler, duygularını anlar, güven ve sinerji oluşturulur.
Aylık periyotta öne çıkan engelleri takım halinde aşmak ve bu doğrultuda takım bireylerinin birbirine destek olması için düzenli olarak takım ile takım koçları bir araya gelir.
Üçüncü Aşama: Takımın ve takım üyelerinin gelişimleri ölçümlenerek raporlanır.
NOT: Sistemik Takım Koçluğu seansları; takım üyeleriyle birebir tanışma amacıyla ilk buluşması yüz yüze, diğer görüşmeler ise Zoom platformundan online olacak şekilde planlanmaktadır.